Zamów reklamę

Zamów reklamę

6.1 C
Tychy
poniedziałek, 19 kwietnia, 2021

Zamów reklamę

Zamów reklamę

MasterChef Junior: Oliwii Piech świetnie idzie!

0
Oliwii Piech świetnie idzie w programie MasterChef Junior. 12-latka ze Studzienic w dzisiejszym, drugim odcinku przygotowała bezę, która bardzo zasmakowała goszczącej w programie Roksanie...

MasterChef Junior: Oliwia Piech przeszła do kolejnego etapu

0
Wczorajszy (11.04) odcinek programu TVN MasterChef Junior znów był pomyślny dla 12-latki ze Studzienic w gminie Pszczyna. Oliwia Piech przeszła do kolejnego etapu. Oliwia Piech...

Pieczeń wołowa

0
Wołowina miała na Górnym Śląsku pierwszorzędne znaczenie. Było to mięso ekskluzywne. Znacznie droższe od wieprzowiny. Gospodynie kupowały kawałki mięsa, części bez kości i tłuszczu odkładały...

Zapłonął Kulinarny Ogień dla Świetlikowa

0
W niedzielę 13 października do Browaru Obywatelskiego przyjechało ponad 40 kucharzy i szefów kuchni, aby gotowaniem wspomóc Fundację Śląskie Hospicjum dla Dzieci "Świetlikowo". Podczas...

MasterChef Junior: Kolejny sukces Oliwii Piech

0
Kolejny sukces Oliwii Piech, 12-latki ze Studzienic w gminie Pszczyna, w programie TVN MasterChef Junior. W dzisiejszym (4.04) odcinku Oliwia poprowadziła drużynę niebieskich do...

Pytania o wino

0
Właściwie po napisaniu tego tytułu mógłbym już zakończyć. Po prostu nie mam śmiałości pisać o winie. Jednak redaktorzy mnie mobilizują, czytelnicy zadają pytania, nie mogę...

Tajemnice jajka

0
Zbliża się śniadanie wielkanocne, a na nim jajko jako symbol nowego życia. Jajko jest obok chleba, wina i oliwy najważniejszym pokarmem dzisiejszego świata. Ten symbol ma...

Tatar wołowy z żółtkiem

0
Tatar to danie dla smakoszy. Jedni uwielbiają, inni niekoniecznie. Pamiętajmy, że najważniejsza w przygotowaniu tej przystawki jest wysokiej jakości, świeża, sprawdzona wołowina. Swoim przepisem...

Śledź, czyli pojednanie

0
W kuchni śląskiej dominują trunki jęczmienno-chmielowe, w polskiej, jak i u większości Słowian, żytnio-ziemniaczane. Jest jednak pewna potrawa, która łączy obie te tak odrębne trunkowe cywilizacje. To jest...

Afrykańska potrawa protoplastą paprykarza szczecińskiego?

0
W 1967 roku wyprodukowano w Gryfie pierwszą puszkę konserwy paprykarza szczecińskiego. Produkcja była oparta w patencie „na zagospodarowanie odpadów po wykrawaniu kostki rybnej z...

WIADOMOŚCI

W drodze na nocną służbę zatrzymał pijanego kierowcę

0
Policjant patrolówki z Komisariatu Policji w Łaziskach Górnych, na co dzień mieszkający w Kobiórze, jechał na nocną służbę. Po drodze postanowił wstąpić do miejscowego...