11,2 C
Tychy
czwartek, 25 kwietnia, 2024

Oregano – przyprawa, która niesie w sobie cenne właściwości

0
Oregano to roślina, która od starożytności stosowana jest jako dodatek do potraw ze względu na cenne walory smakowe jak i doceniana jest także ze...

Felieton kulinarny. Ostryga – największy afrodyzjak

0
Mój naczelny, znając moje wcześniejsze, kulinarne, francuskie peregrynacje, poprosił, bym napisał coś o ostrygach. Bo niby są już obecne w marketach, a ludzie nie...

Jakie są główne zalety cateringu dietetycznego?

0
Odpowiednie odżywianie wpływa na ogólny stan zdrowia, nasz wygląd, ale także samopoczucie. Nie zawsze jednak mamy czas, aby gotować dla siebie wartościowe posiłki, które...

Dieta pudełkowa, która odmieniła moje życie!

1
Dieta pudełkowa była jednym z głównych tematów naszych rozmów z przyjaciółkami. Niektóre z nich korzystały z niej już od dawna, inne zdecydowały się dopiero...

Felieton kulinarny. Pączki, śledziowe krokieciki i porter

0
Co może łączyć tradycyjnie wypiekane pączki i smaczne śledziowe krokieciki serwowane pod portera? Odpowiedź brzmi: smalec. Zaprzyjaźniona z moją rodziną para energicznych trzydziestolatków otworzyła w...

Tyszanin Kuba Tomaszczyk wygrał program MasterChef

0
Tyszanin Kuba Tomaszczyk wygrał 11. edycję telewizyjnego programu kulinarnego MasterChef. Tym samym młody kucharz zainkasował 100 tys. zł i podpisał kontrakt na wydanie własnej...

Felieton kulinarny. Bigos – produkt miłości kapusty i mięsiwa

0
Usiadłem nad udźcem z sarny i sporym kubełkiem kiszonej kapusty z Charsznicy, pozostałym po grudniowych świętach. Nic tylko bigos – pomyślałem. Ale pisanie o...

Matcha – cudowny zielony napój

0
Matcha - cudowny zielony napój z liści krzewów. Sprawdź jego prozdrowotne właściwości oraz dowiedz się jak przyrządzić matcha latte. Zielona herbata matcha Matcha to sproszkowana zielona...

Felieton kulinarny. Krótka historia wędzonki i kiełbasy

0
To nie wieś, tylko miasto rozwinęło sztukę tworzenia wyrobów mięsnych. Wieśniacy byli zbyt ubodzy, by jadać mięso; sprzedawali je – a sami żywili się tym,...

Felieton kulinarny. Szczęśliwy makaron

0
Jedna ze stacji telewizyjnych przeprowadziła sondę na temat dań, które najbardziej poprawiają samopoczucie, czyli uszczęśliwiają. Całej dziesiątki nie zapamiętałem, ale na podium znalazły się...

WIADOMOŚCI

Konkurs „Najlepsza Przestrzeń Publiczna Województwa Śląskiego 2024”

0
Ruszyła kolejna, już dwudziesta piąta, edycja konkursu "Najlepsza Przestrzeń Publiczna Województwa Śląskiego". Organizatorem jest zarząd Województwa Śląskiego współpracujący w tym dziele  ze Stowarzyszeniem Architektów...
Nowe Info