8,9 C
Tychy
czwartek, 18 kwietnia, 2024

Zwykłe noże kuchenne a noże japońskie

0
Noże kuchenne są niezbędnym elementem wyposażenia każdej kuchni. Bez nich nie byłoby możliwe przygotowywanie warzyw czy mięsa, z których zamierzamy przygotować posiłek. W kuchni...

Felieton kulinarny. Włosi też mają swoje „addio pomidory”

0
Właściwie nie ma kuchni włoskiej, są włoskie kuchnie regionalne. Również w ramach regionów są spore różnice, tak naprawdę co dom, to inna mamma decyduje o specyfice...

Najlepszy sandacz? „Folkowiański”! Zdradzamy przepis

1
Najlepszy sandacz? „Folkowiański”! Zdradzamy przepis. Na X Festiwalu Pszczyńskich Maszketów „Chochla 2017”, który odbył się wczoraj (20.08) na rynku w Pszczynie, konkursową „Chochlę” wywalczyła...

Felieton kulinarny. Steki cz. 1

0
Wraz z wolnością przywędrowały do nas steki. Wcześniej – z naszych mlecznych odmian bydła – nie sposób było przyrządzić tego dania. Co najwyżej można...

Felieton kulinarny. Kuchnia meksykańska

0
Dałem się podejść i nie mam wyjścia. Muszę przygotować kolację z dań meksykańskich. Kolacja w formie bufetu dla dwudziestu osób. Z mojej kilkutygodniowej włóczęgi...

Catering dietetyczny jako nowoczesny sposób odżywiania

0
Ogromne tempo życia, coraz dłuższe godziny pracy, zwiększające się wymagania i wszechobecny stres sprawiły, że człowiek ma coraz mniej czasu dla siebie, dla rodziny...

Felieton kulinarny. Szukrut, czyli niebigos

0
Odpowiednikiem naszego bigosu w zachodniej Europie jest alzackie choucroute. Kiedy po raz pierwszy zaserwowałem rodzince ten smakołyk, ochrzcili go nazwą „niebigos”. Tak pozostało do...

Kwiat pustyni do jedzenia – tajemnica smaku i zdrowia

0
Kwiat pustyni to nie tylko piękna ozdoba pustynnych krajobrazów, ale także źródło niesamowitych smaków i właściwości prozdrowotnych. W tym artykule dowiesz się, jakie korzyści...

„Oliwia wyrasta na kulinarną gwiazdę”

0
„Oliwia wyrasta na kulinarną gwiazdę” – powiedziała Ania Starmach, jurorka w programie MasterChef Junior. Wietnamskim daniem 12-latki ze Studzienic zachwycony był też Robert Makłowicz. 12-letnia...

Felieton kulinarny. Szarpana wołowina cz. 2

0
Nadal kontynuujemy temat wołowiny i to szarpanej. Dziś przepis przekładaniec. Składniki: 75 deko łopatki wołowej (25 deko na osobę – męska porcja), 50 deko wędzonych...

WIADOMOŚCI

Uszkodzony ekran akustyczny. Czy ktoś nad tym panuje? Czytelnicy informują, my...

0
W wydaniach papierowych „Nowego Info” znajduje się rubryka pn. „Nowe Info, słucham”. Publikujemy tu, zapewniając anonimowość, krótkie interwencje czytelników (niekiedy wraz z przysłanymi do...
Nowe Info