reklama

Pierogi ruskie

1
Dziś proponujemy pierogi ruskie. Danie proste i pyszne. Doskonałe na obiad czy kolację, w zwykły dzień i na święta – bo też dla wielbicieli...

Wojna żuru z pierogami

0
Pisanie o kuchni w Tychach i okolicach to nieuchronne zderzenie kultury Górnego Śląska z kulturą i obyczajami przybyszów ze Wschodu. Tych z Kresów, ale także tych z dawnego województwa kieleckiego, lubelskiego...

Policzki wołowe w sosie własnym

0
Mamy dla Was sprawdzony przepis na policzki wołowe w sosie własnym. Do tego purée ziemniaczane i buraczki glazurowane. Co powiecie na taki walentynkowy obiad?...

W tłusty czwartek kalorii nie liczymy. Jemy pączki na szczęście

0
Pączki i faworki... W tłusty czwartek pozwalamy sobie na wiele. W końcu chyba wszyscy mamy poczucie, że to jedyny dzień w roku, kiedy możemy...

Ryby w roli głównej

0
20 listopada odbył się IV Powiatowy Konkurs „Tradycje i kulinaria ziemi pszczyńskiej". Tematem przewodnim były ryby. W tym roku konkurs odbył się w Pielgrzymowicach...

Zapłonął Kulinarny Ogień dla Świetlikowa

0
W niedzielę 13 października do Browaru Obywatelskiego przyjechało ponad 40 kucharzy i szefów kuchni, aby gotowaniem wspomóc Fundację Śląskie Hospicjum dla Dzieci "Świetlikowo". Podczas...

Najlepszy sandacz? „Folkowiański”! Zdradzamy przepis

1
Najlepszy sandacz? „Folkowiański”! Zdradzamy przepis. Na X Festiwalu Pszczyńskich Maszketów „Chochla 2017”, który odbył się wczoraj (20.08) na rynku w Pszczynie, konkursową „Chochlę” wywalczyła...

WIADOMOŚCI

Nowy tyski radny

0
Od czwartku 25 lutego 2021 r. Rada Miasta Tychy ma nowego radnego. W tym dniu ślubowanie złożył Ali Nurbagandow, wypełniając wakat po Magdalenie Łuce. Ali...