-0 C
Tychy
czwartek, 18 kwietnia, 2024

Oregano – przyprawa, która niesie w sobie cenne właściwości

0
Oregano to roślina, która od starożytności stosowana jest jako dodatek do potraw ze względu na cenne walory smakowe jak i doceniana jest także ze...

Felieton kulinarny. Ostryga – największy afrodyzjak

0
Mój naczelny, znając moje wcześniejsze, kulinarne, francuskie peregrynacje, poprosił, bym napisał coś o ostrygach. Bo niby są już obecne w marketach, a ludzie nie...

Jakie są główne zalety cateringu dietetycznego?

0
Odpowiednie odżywianie wpływa na ogólny stan zdrowia, nasz wygląd, ale także samopoczucie. Nie zawsze jednak mamy czas, aby gotować dla siebie wartościowe posiłki, które...

Dieta pudełkowa, która odmieniła moje życie!

1
Dieta pudełkowa była jednym z głównych tematów naszych rozmów z przyjaciółkami. Niektóre z nich korzystały z niej już od dawna, inne zdecydowały się dopiero...

Felieton kulinarny. Pączki, śledziowe krokieciki i porter

0
Co może łączyć tradycyjnie wypiekane pączki i smaczne śledziowe krokieciki serwowane pod portera? Odpowiedź brzmi: smalec. Zaprzyjaźniona z moją rodziną para energicznych trzydziestolatków otworzyła w...

Tyszanin Kuba Tomaszczyk wygrał program MasterChef

0
Tyszanin Kuba Tomaszczyk wygrał 11. edycję telewizyjnego programu kulinarnego MasterChef. Tym samym młody kucharz zainkasował 100 tys. zł i podpisał kontrakt na wydanie własnej...

Felieton kulinarny. Bigos – produkt miłości kapusty i mięsiwa

0
Usiadłem nad udźcem z sarny i sporym kubełkiem kiszonej kapusty z Charsznicy, pozostałym po grudniowych świętach. Nic tylko bigos – pomyślałem. Ale pisanie o...

Matcha – cudowny zielony napój

0
Matcha - cudowny zielony napój z liści krzewów. Sprawdź jego prozdrowotne właściwości oraz dowiedz się jak przyrządzić matcha latte. Zielona herbata matcha Matcha to sproszkowana zielona...

Felieton kulinarny. Krótka historia wędzonki i kiełbasy

0
To nie wieś, tylko miasto rozwinęło sztukę tworzenia wyrobów mięsnych. Wieśniacy byli zbyt ubodzy, by jadać mięso; sprzedawali je – a sami żywili się tym,...

Felieton kulinarny. Szczęśliwy makaron

0
Jedna ze stacji telewizyjnych przeprowadziła sondę na temat dań, które najbardziej poprawiają samopoczucie, czyli uszczęśliwiają. Całej dziesiątki nie zapamiętałem, ale na podium znalazły się...

WIADOMOŚCI

61-latka i 36-latka prowadziły kompletnie pijane. Jedna z kobiet spowodowała kolizję

0
We wtorek 16 kwietnia w gminie Pszczyna policjanci zatrzymali dwie kobiety, w tym jedną obywatelkę Niemiec, które prowadziły samochody pijane. Obie miały w organizmie...
Nowe Info